Berichten

Boekpresentatie

Slimme Handhaving

Donderdag, 28 juni 2018
(14.00-17.00 uur)

Perscentrum Nieuwspoort
Lange Poten 10, Den Haag

Het boek doet verslag van de resultaten van een empirisch onderzoek naar handhaving in de sociale zekerheid dat in de periode 2014-2018 is uitgevoerd aan de Rijksuniversiteit Groningen i.s.m. Instituut Gak. Op basis van uitgebreide casestudies bij UWV en sociale dienst en een landelijke enquête onder meer dan duizend uitkeringsgerechtigden wordt een nieuw perspectief op handhaving geïntroduceerd. Dit boek is bestemd voor handhavers, beleidsmakers en onderzoekers die zich bezighouden met handhaving en naleving in de sociale zekerheid.

Tijdens deze middag zullen de belangrijkste conclusies van het onderzoek worden gepresenteerd, wordt het onderzoek besproken door een panel van deskundigen en geeft de Nationale ombudsman, Reinier van Zutphen, zijn visie in een gesproken column. De middag wordt afgesloten met een borrel. Het programma kunt hier vinden: Programma boekpresentatie

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar: sbb-int@rug.nl (o.v.v. Nieuwspoort).

Het boek Slimme handhaving: Een empirisch onderzoek naar handhaving en naleving van de socialezekerheidswetgeving is te bestellen via Boom Juridisch in Den Haag.

 Alle aanwezigen ontvangen na afloop van de presentatie een exemplaar van het boek.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Paulien de Winter (p.de.winter@rug.nl).

We verwelkomen u graag op 28 juni!

Vriendelijke groeten,

Marc Hertogh,
Willem Bantema,
Heleen Weyers,
Heinrich Winter,
Paulien de Winter

Geef een reactie