Berichten

Dijkhoff over bijstand

De bijstandsuitkering moet omlaag met de mogelijkheid om zelf bij te verdienen, te solliciteren, vrijwilligerswerk te doen of het volgen van een opleiding. Dit betoogde VVD-fractievoorzitter Dijkhoff op het voorjaarscongres. In zijn toespraak schetste hij de koers voor de komende jaren.

Dijkhoff vindt het te normaal geworden dat mensen een uitkering ontvangen terwijl deze door werkende mensen via belastingen wordt betaald. Hij wil meer wederkerigheid zien in dat systeem.

Daarnaast vindt de fractievoorzitter dat we af moeten van het geven van het Nederlanderschap aan vluchtelingen als zij vijf jaar hier zijn. Hij ziet meer in het opvangen van vluchtelingen uit opvangkampen om een tijdje bij te komen. Na drie of vier jaar keren zij weer terug en mogen andere vluchtelingen in Nederland verblijven. Mensen die zich aangepast hebben en werk hebben, kunnen misschien wel blijven.

Over integratie steekt Dijkhoff hand in eigen boezem. Te lang heeft ook zijn partij mensen niet als individu maar als groep aangesproken. Dijkhoff wil dat de VVD een partij is voor mensen die onder het juk van de islam uit willen.

 

Bron: Nos.nl